Aquafitness – Vizitorna (Csitáry G. Emil Uszoda) Lásd órarend

Székesfehérvár | Mészöly Géza utca 187 hrsz
Belépés
  • XSMALL
  • SMALL
  • MEDIUM
  • LARGE
  • XLARGE
  • XXLARGE
kártyákkal
Lépj be ebbe a létesítménybe már havi 10.900 Ft-ért Szerződéskötés

Biztosított szolgáltatások

Csoportos óra / Úszás
aqua fitness

Értékeld a létesítményt

5 / 5

Megjegyzés

Bejelentkezés, info: 06 70 638 3355 (hétköznap 9-14h)
info: korall-fitt@hotmail.com

A létesítményről

A vízben végzett mozgásnak többféle célja lehet. Alakformálás, testsúlycsökkentés, rehabilitáció, állóképesség növelés, prevenció és még megannyi más egyéni indok, amiért érdemes egy izgalmas aquafitness órára ellátogatni. Az aquafitness egy gyűjtőfogalom, számos régi és új irányzatával találkozhatunk uszodákban, szállodákban, strandokon vagy wellness centrumokban. Egyik fajtája a mélyvízi aquafitness, vagyis az aquajogging, amelyet Székesfehérváron is űzhetünk. Míg úszni úszástudás nélkül és félelemmel telve nem tudunk, addig ez a mélyvízi torna alkalmas azok számára is, akik víziszonyosak vagy csak nem tudnak úszni. A magyarázat egyszerű: a jogging során a fej nem kerül a vízbe, így elkerülhető a pánikhelyzet, valamint a foglalkozások partszéli pályán vannak, hogy az, aki eleinte hamar elfárad vagy kezdetben fél, meg tudjon állni, kapaszkodni. Eszközök egyik fontos darabja az aquafitness öv, amit kifejezetten ezen az órán kell használni, segít a hátnak tartást adni, egyenesedésre ösztönöz és nem utolsó sorban plusz lebegést biztosít, fenntart a vízen. Kellő kitartással, rendszeres, heti 2-3 alkalommal remek eredmények érhetők el úgy, hogy a mélyvízben nincs talajkontaktus, ezért a legcsekélyebb a sérülésveszély. A vízben végzett tornán minden korosztály képviselője megtalálható, a középiskolásoktól kezdve egészen a nyugdíjasokig és mindenki nagyon türelmes, vidám. Egyéni tempó adható az órának, nem kell koreográfiát tanulni, a gyakorlatok (a víz ellenállásának köszönhetően) egytől egyig hatásosak, akár használunk eszközöket, akár nem.

Változata az AquaCardioFatBurning, amely azoknak szól, akik keresik a kihívást és a fogyás, kíméletes, de kemény edzés a céljuk.

Aquafitness másik ága a sekélyvízben, többnyire 120 cm-es mélységben tartott vízi órák. Fehérváron aquagimnasztikának hívjuk, de hallhattuk az aerobikos változatát aquaaerobiknak, víziaerobiknak is nevezni. Sekélyvizes változatainak jellemzője a zene, ami még vidámabbá teszi az órát. Ez az órafajta talajkontaktussal jár, leér a lábunk. Elsősorban szórakoztató, kikapcsoló, átmozgató jellege van.

 

AYCM kártyával az aquafitness látogatható.

 

 

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, a pontos információkért látogassa meg a létesítmény weboldalát.

Kapcsolat és nyitva tartás

H é t f ő órarend szerint
K e d d órarend szerint
S z e r d a órarend szerint
C s ü t ö r t ö k órarend szerint
P é n t e k órarend szerint
S z o m b a t órarend szerint
V a s á r n a p órarend szerint