B2P2 Mozgásforma Zárva

Szeged | Takaréktár utca 2.
Belépés
  • XSMALL
  • SMALL
  • MEDIUM
  • LARGE
  • XLARGE
  • XXLARGE
csomaggal
Lépj be ebbe a létesítménybe már havi 10.900 Ft-ért

Biztosított szolgáltatások

B2P2 / Cross training / Fitness
B2P2 / Balance Mínusz / cross training / Csoportos óra / Fitness

Értékeld a létesítményt

4.84 / 5

Az elfogadóhelyről

Mi a B2P2 vagy más néven Balance2?

Új, speciális mozgásforma, melyet a Fontanus Központnál fejlesztettek ki. Évtizedes edzői, orvosi és különböző sportokban szerzett tapasztalatot felhasználva olyan mozgást alakítottak ki, aminek a célja: az egyensúly.
A gyakorlatsorokat úgy állították össze, hogy helyreállítsák a testben kialakult izom-egyensúlyi zavarokat és aszimmetriát, és hogy segítsenek a különböző szervrendszerek közötti egyensúlyt kialakítani.
Az egyensúly, mint általános, nem csupán a testre vonatkozó képesség fejleszthető – ez adja a gyakorlatsorok alapját.
A fizikai terhelésen kívül a mozgás során mentális terhelést is kapsz, hiszen mindig, minden pillanatban figyelned kell azt, amit csinálsz, hogy helyesen és a megfelelő izmokat mozgatva végezd a gyakorlatokat.
A gyakorlatsorok kidolgozásánál figyelembe vettek számos olyan tényezőt, amely az egyensúly felborulásához vezethet. Például hogy sokan végeznek ülőmunkát, mely hosszú ideig tartó egyforma terhelést jelent a testnek, és azt is, hogy a sportolók többsége jellemzően csak a saját sportágára jellemző mozgásokat végez.

A B2P2 kiegyensúlyozó mozgásforma. Így olyan területeket is átmozgat a testen, ami segíti a hétköznapi testhelyzetek helyes, egészséges tartását, a kevesebbet használt izomcsoportok fejlesztését, a teljes szervezet összhangba hozását.
A testünk egyensúlyra törekszik, mert az egyensúly – az emberi test esetében a szimmetrikus egyensúly – olyan állapot, ami a lehető legkisebb energiabefektetéssel tartható fenn és mozgatható. Amennyiben a testben az egyensúly felborul, nagyon sok energiát emészt fel annak a helyreállítása, vagy a kompenzáció.
A legegyszerűbb példa erre a gerincferdülés, de hasonlóképpen működik egy féloldalas sportág vagy egy rendszeresen féloldalasan hordott táska miatti egy oldali vállterhelés is. Ezek a zavarok eleinte nem észrevehetőek, mert a test igyekszik kompenzálni, egy idő után viszont jelezni kezd: ez megjelenhet akár fájdalom vagy diszkomfort-érzet formájában.
A rendszeres mozgás segíthet visszaállítani az egyensúlyt, a B2P2 pedig kifejezetten hasznos erre a célra.

A test egyensúlya dinamikus egyensúly – folyton változik, alakul. A B2P2 így mindazok számára ajánlott, akik egészséges, teljes életet akarnak élni, összhangban önmagukkal és környezetükkel. Rendszeres alkalmazása hozzájárul a jó közérzethez, az egészséghez.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, a pontos információkért látogassa meg a létesítmény weboldalát.

 

Kapcsolat és nyitva tartás

H é t f ő órarend szerint
K e d d Zárva
S z e r d a órarend szerint
C s ü t ö r t ö k órarend szerint
P é n t e k órarend szerint
S z o m b a t Zárva
V a s á r n a p Zárva

B2P2 Mozgásforma legutóbbi hírei

Új óratípus B2P2 Mozgásforma termeiben

Ha zsiráf nem is lehetsz, de a nyújtás segít abban, hogy tested hajlékonyabb legyen. :)     Új óratípusunk a  Balance Mínusz a negatív izommozgásra épít, növeli a mobilitást, mozgásta

Új óratípus B2P2 Mozgásforma termeiben

Ha zsiráf nem is lehetsz, de a nyújtás segít abban, hogy tested hajlékonyabb legyen. :)     Új óratípusunk a  Balance Mínusz a negatív izommozgásra épít, növeli a mobilitást, mozgásta