Big Wall Falmászóterem Nyitva

Budapest IV | Károlyi István utca 10.
Belépés
  • XSMALL
  • SMALL
  • MEDIUM
  • LARGE
  • XLARGE
  • XXLARGE
kártyákkal
Lépj be ebbe a létesítménybe már havi 19.900 Ft-ért

Biztosított szolgáltatások

Falmászás
Falmászás

Értékeld a létesítményt

4.67 / 5

Az elfogadóhelyről

Jelenleg két beltéri helységgel rendelkeznek:
- Nagyterem:
Magyarország legmagasabb beltéri falai 15 m magasak, közel 60 kiépített mászóúttal, egészen kezdő (4a) szinttől a legnehezebb versenyő szintig (8a+), összesen 730 négyzetméter falfelületen. Az utak jelentős része felsős kötélbiztosítással is mászhatók. A haladóknak számos előlmászható út áll a rendelkezésükre.

- Kisterem:
Alacsony magasságú oktató és gyerek számára készített falakon, szivacsokon, erősítő eszközökön, bordásfalakon, mászókötélen biztosítják a mászáshoz szükséges edzés körülményeit, összesen 70 négyzetméteren, 6,5 magas falakon.

Náluk a mászás azért jó, mert…
…érzed hogy élsz
Már amikor belépsz, akkor azt gondolod, hogy „huh”. A belmagasság egyedülálló Magyarországon! De ha nem a magasság érdekel, akkor is találsz neked való feladatot. Náluk a legtöbb út előlmászható, mivel nekik a mászással kapcsolatban az jelenti a legnagyobb örömöt, ha előlmászva teljesítenek egy utat. Persze fontos a változatosság is, így az utaknál nem sávokban, hanem felületekben gondolkodtak.
…nem veszélyes
Szerintük egy jó terem a biztonságot minden más szempont fölé rendeli. Erre fokozottan ügyelnek, hiszen hosszú távra terveznek. A biztosítási pontokat például úgy alakították ki, hogy az első három köztes egymástól való távolsága kevesebb, mint 1 méter. Már a fal kialakításánál, a kötelek, nittek, köztesek kiválasztásánál is a biztonságosságot mérlegelték és a működés során is rendszeresen ellenőrizni fogják. Ezen felül a teljes nyitva tartás alatt szakképzett falmesterek vigyáznak a biztonságotokra.
…jó a testnek
A mászás növeli az izomerőt, ha haladsz az úton, akkor azért (dinamikus), ha nem akkor meg azért (statikus). Fejleszti a motoros kompetenciákat, megőrzi a hajlékonyságot, segít a mozgás-koordinációban, fejleszti az egyensúlyt, növeli az erő-állóképességet.
Sokat gondolkodtak, hogy mitől jó egy mászóterem, jártak hazai és külföldi „pályákon”, gyűjtötték a tapasztalatokat. A BigWall-t igyekeztek úgy kialakítani, hogy azok a dolgok meglegyenek, amik nekik bejöttek.
Indulás, kerüljetek FELJEBB!

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, a pontos információkért látogassa meg a létesítmény weboldalát.

Kapcsolat és nyitva tartás

H é t f ő 08:00 - 23:00
K e d d 08:00 - 23:00
S z e r d a 08:00 - 23:00
C s ü t ö r t ö k 08:00 - 23:00
P é n t e k 08:00 - 23:00
S z o m b a t 09:00 - 22:00
V a s á r n a p 09:00 - 22:00

Big Wall Falmászóterem legutóbbi hírei

Big Wall Falmászóterem - AYCM XL 2014

Jelenleg két beltéri helységgel rendelkeznek: Nagyterem: Magyarország legmagasabb beltéri falai 15 m magasak, közel 60 kiépített mászóúttal, egészen kezdő (4a) szinttől a legnehezebb versenyő s