Dagály Termál- és Strandfürdő - nyári időszak Zárva

Budapest XIII | Népfürdő utca 36
Belépés
  • XSMALL
  • SMALL
  • MEDIUM
  • LARGE
  • XLARGE
  • XXLARGE
csomaggal
Lépj be ebbe a létesítménybe már havi 19.900 Ft-ért

Biztosított szolgáltatások

Open air / Strand / Úszás / Vízisportok / Wellness és Szauna
strand / szauna / Úszás

Értékeld a létesítményt

3.33 / 5

Megjegyzés

Letét: 2000 Ft, melyet a Klubtag a helyszínen kizárólag készpénzben fizethet ki. Amennyiben a Klubtag átlépi a 2 órás időtartamot, a letéti díjat elveszíti. 

Az elfogadóhelyről

Télen-nyáron a szabadban

 

Élvezze ki az őszi-téli napsütést! Próbálja ki a Dagály szabadtéri medencéit, hiszen a fürdő egész évben nyitva tart!

A Dagály strandfürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit az Árpád-híd pesti hídfőjénél, a Duna partján, óriási zöld területen. Gyorsan népszerűvé vált, az 50-es években egy-egy melegebb napon a látogatók száma meghaladta a 20 ezer főt is.

Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel a Duna medre alatt lelt, és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket hasznosították. 1970-től a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide, mellyel a Dagály is a gyógyfürdők sorába lépett. Termális gyógyvize ízületi gyulladásra, köszvényre, idült derékfájásra, ideggyulladásokra és baleseti utókezeléseknél kiváló. A strand bejárata előtt mindenki számára ingyen hozzáférhető a Béke-kút vize. Ivókúra formájában a gyomor, a vese és az epe megbetegedéseinek kezelésére alkalmas.

A Dagály fürdő 10 különböző formájú és hőmérsékletű medencéjéből a két úszómedence (egy 50 és egy 25 méteres) és a két különböző hőfokú termálmedence egész évben nyitva tart. Nyáron gyermekmedencében, élménymedencében, strandmedencében és egy, a tenger hullámzását imitáló ún. hullámmedencében is lehet fürdőzni. Az élménymedencében a vendégek kipróbálhatnak számos elemet, mint sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok és tocsogós napozó.

A kültéri finn szaunában való szaunázás után a legbátrabbak a merülő dézsában is lehűthetik magukat. A termálmedencékben található vízálló sakkasztalokkal a játék szerelmeseinek biztosít a fürdő szórakozási lehetőséget.

A strand területén röplabda és street ball pálya, valamint játszótér is található. Újdonságként sportos vendégeik kültéri fitness gépekkel edzhetnek.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, a pontos információkért kérjük keressék fel a létesítményt!

Kapcsolat és nyitva tartás

H é t f ő 06:00 - 20:00
K e d d 06:00 - 20:00
S z e r d a 06:00 - 20:00
C s ü t ö r t ö k 06:00 - 20:00
P é n t e k 06:00 - 20:00
S z o m b a t 06:00 - 20:00
V a s á r n a p 06:00 - 20:00

Dagály Termál- és Strandfürdő - nyári időszak legutóbbi hírei

Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda - AYCM XXL 2014

A fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit, amely a későbbiek során kibővült többek között az 1956-ban átadott 50 m-es uszodával. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre ha